Blogroll

120x1600

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η Φίνος Φιλμ αποσύρει όλες τις ελληνικές ταινίες από το YouTube -Πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα

Μόλις τρεις μήνες κράτησε η... Χρυσή Εποχή του ελληνικού κινηματογράφου στο ΥοuTube. Η Φίνος Φιλμ ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσύρει όλες τις κλασικές ταινίες της από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, εξαιτίας προβλημάτων στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων.
Η εταιρεία που είχε δημιουργήσει ο Φιλοποίμην Φίνος αποφάσισε πριν από τρεις μήνες να ανεβάσει ολόκληρες τις ταινίες της στο YouTube, από τη μία για να τις προστατεύσει από την πειρατεία- τμήματα των περισσοτέρων ήδη βρίσκονταν στην πλατφόρμα- αλλά και για να δώσει την ευκαιρία στο νέο κοινό να απολαύσει τα διαχρονικά αριστουργήματα.
Στην πορεία όμως ξεκίνησε η διαμάχη με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων (ηθοποιοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι). Η Φίνος Φιλμ πριν από περίπου ένα μήνα αντικατέστησε τις ταινίες με εκτεταμένα αποσπάσματα και αφιερώματα, πιστεύοντας ότι θα λυθεί το πρόβλημα, κάτι που δεν συνέβη καθώς εξακολούθησε η διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα. Ετσι, αποφασίστηκε να αποσυρθούν εξ ολοκλήρου οι ταινίες.

Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook