Blogroll

120x1600

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

«Αστακός» η Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, απροσπέλαστο το κέντρο. 

Από σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.
Οι αστυνομικοί που θα επιστρατευτούν θα φτάσουν τις 7.000, ενώ το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο.
Η Τροχαία να καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από σήμερα Παρασκευή όταν θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος. Το ίδιο θα ισχύει και για το Σάββατο.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά την Κυριακή, ημέρα της πορείας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησιών, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου έχουν αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές.
Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα ξεκινήσει στις 15:00 της Κυριακής. Οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν από το Πολυτεχνείο μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον φόνο του Παύλου Φύσσα, αλλά και των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, αποφασίστηκε να περιφρουρηθούν κεντρικά γραφεία του κόμματος σε περίπτωση που διαδηλωτές θελήσουν να αποκοπούν από το μπλοκ και να προξενήσουν επεισόδια. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι μετά από την αμερικανική πρεσβεία οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς την Αγία Παρασκευή.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook