Blogroll

120x1600

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Έρχονται διορθώσεις στα εξοντωτικά πρόστιμα

Αναπροσαρμογές σε πρόστιμα και γονικές παροχές προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που πρώτη μετέδωσε η Voria.gr για επικείμενη παρέμβαση Σαμαρά
Αλλαγές στα εξοντωτικά πρόστιμα που ισχύουν από 1 Ιανουαρίου 2014 και έχουν προκαλέσει την γενική κατακραυγή των παραγωγικών φορεων και των φοροτεχνικών επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως πρώτη σας είχε ενημερώσει πριν από μία εδομάδα η Voria.gr.
Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με δηλώσεις του στον Real Fm, προανήγγειλε διορθωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα για καθυστερήσεις ΦΠΑ ή άλλων φόρων, καθώς και για τις γονικές παροχές.
Όπως τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, «έχουν δρομολογηθεί διορθωτικές κινήσεις».
«Όπως είπε και χθες άλλωστε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, υπάρχουν και λάθη που έχουν γίνει. Όταν προσπαθείς να τα αλλάξεις όλα τόσο γρήγορα, θα γίνουν και κάποια λάθη. Και τα διορθώνουμε», υπογράμμισε.
Έτσι, στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται η μείωση των προστίμων των 1.000 και 2.500 ευρώ για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ , ενώ αναπροσαρμογές εξετάζονται και για το ύψος των προστίμων που προβλέπονται για τη μη έκδοση αποδείξεων
Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών μελετά διόρθωση στη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που μπλοκάρει τη μεταβίβαση ακινήτων με γονική παροχή, για χρέη στο δημόσιο, με τη θέσπιση ενός μίνιμουμ ποσού οφειλής.
Πηγή: voria.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook