Blogroll

120x1600

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η Hochtief πουλάει τη συμμετοχή της στο «Ελ. Βενιζέλος», λέει το Bloomberg


Τη συμμετοχή της σε τέσσερα αεροδρόμια μεταξύ των οποίων και ο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (τα άλλα τρία είναι το Αμβούργο, το Σίδνεϊ και η Βουδαπέστη) σχεδιάζει να πουλήσει η γερμανική εταιρεία Hochtief, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο, όταν η εταιρεία ζήτησε τη συνδρομή της Deutsche Bank, ώστε να πουλήσει τα ποσοστά της σε τέσσερα αεροδρόμια. Υπενθυμίζεται ότι η φημολογία αυτή υπήρξε και το 2012. Όπως δήλωσαν στο Bloomberg ανώνυμες πηγές, η εταιρεία εργάζεται με τη Deutsche Bank για την πώληση του ποσοστού και οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν έως τα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, το οποίο επικαλείται τρία πρόσωπα τα οποία είναι ενημερωμένα επί του θέματος, η Hochtief έχει προσκαλέσει τους πιθανούς αγοραστές να υποβάλουν προσφορές. Η πρόσκληση ζητεί από τους υποψήφιους αγοραστές να υποβάλουν ενδεικτικές προσφορές έως το τέλος του Μαρτίου.

Η Hochtief κατέχει πακέτα μετοχών σε έξι αεροδρόμια, ενώ κατά πλειοψηφία ανήκει στην ισπανική κατασκευαστική εταιρεία Actividades de Costruccion Servicios. Ο οικονομικός διευθυντής της (Chief Financial Officer) κ. Πέτερ Σάσενφελντ είχε δηλώσει τον περασμένο Νοέμβριο ότι η εταιρεία εξέταζε την ξεχωριστή πώληση των αεροδρομίων. «Μερικά από τα αεροδρόμια της Χόχτιφ —όπως του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου ή του Σίδνεϊ— είναι πολύ ελκυστικά για τους επενδυτές, ενώ άλλα, όπως της Βουδαπέστης και της Αθήνας, σίγουρα δεν είναι», δήλωσε ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας: «Η τιμή που δόθηκε για τα αεροδρόμια της Πορτογαλίας δείχνει ότι υπάρχει διάθεση για επένδυση σε αεροδρόμια αυτή την περίοδο».

Η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ευρώπης Vinci συμφώνησε τον Δεκέμβριο να αγοράσει την εταιρεία που διαχειρίζεται τα πορτογαλικά αεροδρόμια (ANA - Aeroportos de Portugal) έναντι ποσού 3,1 δισεκ. ευρώ.

Σημειώνεται πως πέρυσι, η Hochtief ανέστειλε για δεύτερη φορά την πώληση της μονάδας των αεροδρομίων, καθώς δεν πέτυχε την τιμή που επιθυμούσε, εν μέσω της χειμαζόμενης ευρωπαϊκής οικονομίας. Στη δημοπρασία που έκανε, οι υποψήφιοι επενδυτές, περιλαμβανομένων της Vinci και του κινεζικού ομίλου HNA, πρόσφεραν πάνω από 1 δισεκ. ευρώ για τη μονάδα, την οποία η Hochtief αποτιμούσε σε 1,6 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές με γνώση της διαδικασίας.
Μεταξύ των επενδυτών, από τους οποίους η Hochtief σχεδιάζει να ζητήσει ενδεικτικές προσφορές, περιλαμβάνονται η ιδιοκτήτρια εταιρεία του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης Fraport και οι εταιρείες διαχείρισης αεροδρομίων της Σαγκάης και της Σιγκαπούρης.

Σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος της Hochtief στην Αθήνα παρέπεμψε στην διοίκηση της εταιρείας στη Γερμανία.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.kerdos.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook