Blogroll

120x1600

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Άλλες 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο ψάχνει ο Μητσοτάκης μέχρι το τέλος του 2013

«Το Μνημόνιο προβλέπει 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014. Πρέπει να βρεθούν 4.000 απολύσεις έως το τέλος του 2013», τόνισε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για άλλες 1.000 απολύσεις, ενώ έκανε λόγο για συρρίκνωση του προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες.
Μιλώντας στο Mega τόνισε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια ξαφνικού θανάτου τύπου ΕΡΤ».Ο υπουργός τόνισε ότι «υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα στελεχώσουν το υπ. Οικονομικών, την ΕΛΑΣ, καθώς και τις φυλακές», είπε υπογραμμίζοτνας επίσης ότι οι μετακινήσεις δεν θα γίνουν «αριστερά - δεξιά, αλλά θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως η εντοπιότητα». «Θα έχουμε μία καλή κατανομή των ανθρώπων που θα μπουν στην κινητικότητα», ανέφερε ο υπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2014 περιλαμβάνονται:
- 5.000 υπάλληλοι από την τοπική αυτοδιοίκηση
- 5.000 υπάλληλοι από την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το νέο κύμα συγχώνευσης των νοσοκομείων.
- 2.500 υπάλληλοι από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, τον οποίο χαρακτήρισε «κουρασμένο» και «πρώτη επιλογή της κυβέρνησης είναι η ενίσχυσή του». Ακόμη, υπογράμμισε ότι τόσο η Βουλή, όσο και τα υπουργεία θα πρέπει να ενταχθούν στη «Διαύγεια», επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί μηχανισμός όωστε τα κόμματα να λογοδοτούν για τα χρήματα που παίρνουν από το κράτος.
Τέλος, αναφορικά με την πρόταση μομφής, τη χαρακτήρισε «δώρο» από το ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «δεν έχει πρόγραμμα για να κυβερνήσει την επόμενη μέρα των εκλογών».
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.bankingnews.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook