Blogroll

120x1600

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Συνετρίβη Boeing 737 στη Ρωσία-Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες



Ένα αεροσκάφος Boeing 737 συνετρίβη κατά την προσγείωση στην πόλη Καζάν της Ρωσίας σήμερα με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο και οι 50 επιβαίνοντες σε αυτό, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων.
Το αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε την πτήση U363 από την Μόσχα, έκανε την τέταρτη κατά σειρά προσπάθεια να προσγειωθεί και εξερράγη όταν έπεσε στον διάδρομο, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 44 επιβάτες του και το εξαμελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν και παιδιά.
Την πτήση εκτελούσε αεροσκάφος της τοπικής αεροπορικής εταιρίας Tatarstan, ανέφερε μια εκπρόσωπος του υπουργείου.
Ομάδες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατέσβεσαν την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στο σημείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το Μπόινγκ έχασε ύψος με μεγάλη ταχύτητα και η δεξαμενή των καυσίμων του εξερράγη με την πρόσκρουση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και υπήρχε συννεφιά στην πόλη, στην κεντρική Ρωσία, πάντως η θερμοκρασία εδάφους ήταν πάνω από το μηδέν.
Η Καζάν, περίπου 800 χλμ. ανατολικά της Ρωσίας, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Ταταρστάν, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Η περιοχή διαθέτει υπέδαφος πλούσιο σε υδρογονάνθρακες.
Οι περιφερειακές αεροπορικές εταιρίες της Ρωσίας έχουν κακό ιστορικό σε θέματα ασφάλειας των πτήσεων. Τον Απρίλιο του 2012 τουλάχιστον 31 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του στη Σιβηρία. Τον Σεπτέμβριο του 2011, ένα επιβατικό αεροσκάφος Yak-42 που μετέφερε μέλη μιας γνωστής ομάδας χόκεϊ επί πάγου συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του κι εξερράγη κοντά στη ρωσική πόλη Γιαροσλάβλ, με αποτέλεσμα 44 άνθρωποι να βρουν το θάνατο.
Η Ρωσία μαζί με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες είχαν μια από τις χειρότερες χρονιές όσον αφορά την ασφάλεια των πτήσεων το 2010, όταν ο συνολικός αριθμός των δυστυχημάτων ήταν τριπλάσιος από τον διεθνή μέσο όρο, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA). Η IATA ανέφερε ότι η κατάσταση βελτιώθηκε το 2011.
Το αεροσκάφος συνετρίβη στην Καζάν στις 19:25 τοπική ώρα (17:25 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.
Μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax εκτίμησε ότι το δυστύχημα πιθανόν οφείλεται σε σφάλμα του πιλότου.
Ανάμεσα στα θύματα φέρεται ότι είναι και ο γιος του προέδρου του Ταταρστάν Ρεστέμ Μινιχάνοφ, Ίρεκ, σύμφωνα με έναν κατάλογο των επιβατών ο οποίος αναρτήθηκε σε ειδησεογραφικούς ιστοτόπους και η αυθεντικότητά του επιβεβαιώθηκε από την τοπική κυβέρνηση.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.agelioforos.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook