Blogroll

120x1600

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: Είκοσι χιλιάδες Αθηναίοι στο δρόμο – Εντυπωσιακή η παρουσία του ΚΚΕ



Ξεπέρασαν, με αντικειμενικά κριτήρια, τους 20.000 οι πολίτες της Αθήνας που πήραν μέρος στην πορεία για να τιμήσουν τη φοιτητική εξέγερση του 1973. Μεγάλο το μπλοκ του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ  και των συνδικάτων, που αντιπροσώπευσε περίπου τους μισούς από όσους πήραν μέρος στην πορεία προς την Αμερκάνικη πρεσβεία.
Η κεφαλή του κυρίως σώματος της πορείας πέρασε στις 17:30 το ξενοδοχείο Χίλτον και κατευθύνθηκε προς το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας. Οι τελευταίοι του μπλοκ του ΚΚΕ πέρασαν από το Χίλτον στις 19.15.  Εντονότατη η αστυνομική παρουσία σε όλους τους δρόμους. Πρώτοι, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, έφτασαν στην αμερικανική πρεσβεία οι φοιτητές της ΠΑΣΠ, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους την  σημαία του 1973. Αφού τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, αποχώρησαν.
Η αστυνομία προχώρησε, πριν από την έναρξη της πορείας, σε προληπτικές προσαγωγές τουλάχιστον 99 ατόμων, από τις οποίες οι δύο μετετράπησαν σε συλλήψεις. Οι δύο συλληφθήντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.
Προσήχθησαν επίσης και δύο διαδηλωτές οι οποίοι, στο ύψος της συμβολής της οδού Σταδίου με την πλατεία Συντάγματος, έβγαλαν όλα τους τα ενδύματα και στάθηκαν γυμνοί απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμεις. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι πρόκειται για γάλλους υπηκόους.
- Δυναμική η παρουσία των απολυμένων της ΕΡΤ. Με συνθήματα «έξω τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ» έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους ενώ έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τους συγκεντρωμένους όσο και από τον κόσμο που παρακολούθησε την πορεία.
- Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πέρασε μπροστά από την πρεσβεία έκαψε δύο σημαίες, η μια του ΝΑΤΟ και η δεύτερη με μια σβάστικα.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.bankwars.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook