Blogroll

120x1600

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Δείτε τον Πάπα Φραγκίσκο να φιλάει τις πληγές ενός σοβαρά παραμορφωμένου ανθρώπου

papas3
Την αγάπη και τη συμπαράστασή του στους αδύναμους έδειξε για μια ακόμη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος, όταν, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, φίλησε τις πληγές ενός αρρώστου, που είχε πάει να προσκυνήσει.
Οι φωτογραφίες του ποντίφικα, που αγκαλιάζει το σοβαρά παραμορφωμένο πρόσωπο ενός ανθρώπου, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, με επαινετικά σχόλια για τον Πάπα σχετικά με τη συμπόνια και την καλοσύνη του.
Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και μετά τη θεία λειτουργία στο Βατικάνο, ο ποντίφικας φίλησε έναν άνδρα, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται νευροϊνωμάτωση, η οποία είναι γενετική και δεν είναι μεταδοτική και τον μύησε στην προσευχή.
Ο άνδρας με τη σπάνια αρρώστια πλησίασε τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας ζητώντας ευλογία και ο ποντίφικας, αγκαλιάζοντάς τον, ανακούφισε τον προσκυνητή.
Η σπάνια και επώδυνη ασθένεια του άνδρα, που ονομάζεται νευροϊνωμάτωση, προκαλεί διαταραχές της όρασης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφάνιση καρκίνου. Οι ασθενείς που πάσχουν από την ασθένεια, η οποία είναι γενετική και δεν είναι μεταδοτική, είναι συχνά αποκομμένοι από την κοινωνία, λόγω της εμφάνισής τους.
Τη στιγμή του φιλιού, ο Πάπας Φραγκίσκος απαθανατίστηκε από φωτογράφους με τα μάτια του ερμητικά κλειστά, απορροφημένος στην προσευχή.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.opinionpost.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook