Blogroll

120x1600

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τι βήματα πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι για το επίδομα θέρμανσης;

Η υπηρεσία για τη διαδικασία του επιδόματος θέρμανσης είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.gsis.gr, με την επιλογή του σημείου «Υποβολή αίτησης επιδόματος θέρμανσης».

Οι πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτουν για να έχουν πρόσβαση σ' αυτή. Για τους φορολογούμενους που δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες θα αρκεί ο ΑΦΜ και ο αριθμός ειδοποίησης ενός εκκαθαριστικού δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων πέντε ετών.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι έχουν δύο επιλογές κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, ανάλογα με το αν πρόκειται για μονοκατοικίες ή για πολυκατοικίες (διαχειριστές).


Αν πρόκειται για πολυκατοικία πρέπει να περαστούν όλα τα διαμερίσματα με τα χιλιοστά που συμμετέχουν, ανεξάρτητα αν δικαιούνται όλοι το επίδομα.

Μετά ο καθένας ξεχωριστά υποβάλλει την αίτηση και λαμβάνει αμέσως απάντηση αν δικαιούται και πόσο επίδομα.

Χρειάζεται όπως είπαμε και παραπάνω 

1. Κωδικοί taxis
2.Αν δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες θα αρκεί ο ΑΦΜ και ο αριθμός ειδοποίησης ενός εκκαθαριστικού δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων πέντε ετών.
3. Ο αριθμός ηλεκρονικής πληρωμής που βρίσκεται πάνω σε οποιονδήποτε λογαριασμό ΔΕΗ
4.Να γνωρίζεται τα τετραγωνικά του σπιτιού σας (το βρίσκετε από λογαριασμό της ΔΕΗ)
5.Το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού που θα κατατεθεί το ποσό της επιστροφής.

Σημείωση: Εκεί που αναφέρει αν θέλετε προκαταβολή το επίδομα, αν δεν είστε σίγουροι ότι θα ξοδέψετε όλο το πετρέλαιο που δικαιούστε, καλό είναι να τσεκάρετε το ΟΧΙ γιατί αν σας αποδοθεί όλο το ποσό αργότερα η εφορία θα σας ζητήσει να επιστρέψετε το υπόλοιπο που δεν αγοράσατε.
Το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται σε 35 λεπτά το λίτρο και κυμαίνεται από 210 έως και 1.050, ευρώ ανάλογα με την περιοχή που κατοικεί ο φορολογούμενος

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φέτος άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ ( από 25.000 ευρώ πέρυσι), έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ πέρυσι) με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα παιδί και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο.

Όσον αφορά τα περιουσιακά κριτήρια δικαιούχοι είναι άγαμοι υπόχρεοι με έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας ( από 150.000 ευρώ), έγγαμοι με ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ ( από 200.000ευρώ), ενώ από το επίδομα θα εξαιρούνται όσοι έχουν στην κατοχή τους ΙΧ πάνω από 3.000 κυβικά εκατοστά ( από 2.000 κυβικά πέρυσι).

Το επίδομα ανά ζώνη

Ο υπολογισμός του επιδόματος γίνεται με βάση τις 4 ζώνες στις οποίες έχει χωριστεί η χώρα και στις οποίες προβλέπονται διαφορετικά επίπεδα μέγιστης επιδοτούμενης κατανάλωσης με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες (από 5 έως 25 λίτρα ανά τετραγωνικό πρώτης κατοικίας με μέγιστο όριο τα 120 τ.μ).

Έτσι:

Στην πρώτη ζώνη η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, στη Β' Ζώνη η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 15 λίτρα, στη Γ' Ζώνη 8 λίτρα και στη Δ΄ Ζώνη 5 λίτρα ανά τετραγωνικό.

Το ανώτατο ύψος επιδόματος είναι :

-1.050 ευρώ στην Α' Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία),

-630 ευρώ στη Β' Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρου

-336 ευρώ στη Γ' Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα)

-210 ευρώ στη Δ' Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού).
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://pestanea.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook