Blogroll

120x1600

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΙΔΟΥ Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

1Άκρως ανησυχητικά για τη φτώχεια στην πρωτεύουσα ήταν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το πρωί ο κ.Νίκος Κόκκινος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο 1013 είναι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από 774  που ήταν συνολικά το προηγούμενο εξάμηνο. Όπως είπε θα δωθεί παράταση μέχρι τις 24 Νοεμβρίου,  επειδή η προσέλευση είναι μεγάλη και εκτίμησε πως οι αιτήσεις αυτό το εξάμηνο θα ξεπεράσουν τις 1300! 
Ο κ. Κόκκινος ενημέρωσε πως η επιλογή γίνεται με κλήρωση και οι κατηγορίες είναι έξι:

-Άνεργοι
-Μονογονεϊκές οικογένειες
-Δικαιούχοι με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας
-Δικαιούχοι χωρίς καθόλου εισόδημα
-Πολύτεκνοι
-Ανάπηροι

Όπως αποκάλυψε σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έκανε ο Δήμος, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου που πραγματικά δεν έχουν να ζήσουν! 

Τέλος σημείωσε πως το 46% είναι μεταξύ των ηλικιών 25-50 ετών και επεσήμανε πως γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί ο αριθμός των ευεργετημένων από τις παροχές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και σε πρώτη φάση το σχέδιο που επεξεργάζετια ο Δήμος είναι να μπορούν και παιδιά να ψωνίζουν....
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ http://www.agioritikovima.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook