Blogroll

120x1600

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εκκενώθηκε με εντολή του εισαγγελέα η ΕΡΤ


Δεκάδες πολίτες βρίσκονται έξω από το κτίριο της ΕΡΤ έπειτα από την εκκένωση και την καταμέτρηση χωρίς ζημίες του εξοπλισμού του Ραδιομεγάρου. 
 Στη λεωφόρο Μεσογείων παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ και στα δύο ρεύματα, ωστόσο μερίδα αστυνομικών αποχώρησε από το ένα μπλόκο ώστε να περάσουν οι διαδηλωτές.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, περισσότερες από 10 κλούβες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να εκκενώσουν το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη εδώ και τέσσερις μήνες.
Ο σχεδιασμός της εκκένωσης ολοκληρώθηκε αργά χτες το βράδυ και υπήρξε επικοινωνία της ΓΑΔΑ με την εισαγγελία.
Η εκκένωση της ΕΡΤ ήταν πάγια πρόθεση της κυβέρνησης στο πλαίσιο ότι ο νόμος έπρεπε να εφαρμοστεί.
Η επέμβαση των ΜΑΤ αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έπειτα από συνεννόηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Tο επιχειρησιακό σκέλος της εκκένωσης ανέλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η κατάληψη που βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 11 Ιουνίου, οπότε και αποφασίστηκε το λουκέτο στην ΕΡΤ, ήταν παράνομη και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο.
Αλγεινή έντυπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου απωθήθηκε από τα ΜΑΤ και αντιμετώπισε προσωρινά αναπνευστικά προβλήματα από την ρίψη χημικών.

Το μήνυμα των εργαζομένων

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας! Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο.
Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός. Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ.
Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.
Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και θέασή σας!», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι απολυμένοι εργαζόμενοι, όταν ενημερώθηκαν για τις προθέσεις της αστυνομίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκλήρωση του πραξικοπηματικού λουκέτου στην ΕΡΤ

Για ολοκλήρωση μιας απόλυτα πραξικοπηματικής ενέργειας σε βάρος της ενημέρωσης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου.
Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο.
Ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της Ε​ΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της».

Στρατούλης: «Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια η επέμβαση στην ΕΡΤ»

«Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με δηλώσεις του στον Σκάι.
Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα» και ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή έχει ζητήσει ενημέρωση για την επέμβαση των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να έχουν βρει ανταπόκριση.
«Σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη πράξη των απώθηση των συγκεντρωμένων.

Πάνος Καμμένος για ΕΡΤ: Δυνάμεις κατοχής στο Ραδιομέγαρο, από εδώ και πέρα μόνο προπαγάνδα της τρόικας

Μέσω twitter σχολίασε την επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ: «Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το ραδιομέγαρο. Ότι μεταδίδεται απο εδώ και πέρα είναι προπαγάνδα της τρόικας ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.»

"Ενα υπέροχο πρωινό όπως επί Μεταξά"

Φορώντας μια κατακόκκινη μπλούζα και αδιάβροχο μπουφάν ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εκφράζοντας την οργή του για την επέμβαση των ΜΑΤ.
Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, συνέκρινε την κυβέρνηση με δικτατορικά καθεστώτα λέγοντας ειρωνικά: «Είναι ένα υπέροχο πρωινό σήμερα, όπως επί Μεταξά, επί Παπαδόπουλου, επί δικομματικής κυβέρνησης». Ο τραγουδιστής παραμένει στην πρώτη σειρά των συγκεντρωμένων.

Τι λένε τα διεθνή Μέσα

Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Όπως αναφέρει το Reuters «οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν τα ξημερώματα έφοδο στο Ραδιομέγαρο και απομάκρυναν τους εργαζομένους που βρίσκονταν εντός», ενώ μετέδωσε πως έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων έξω από το κτίριο.
Σύμφωνα με το Associated Press «απομακρύνθηκαν όσοι εργαζόμενοι παρέμεναν στο Ραδιομέγαρο. Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκονταν εντός ελάχιστοι και δεν έχει αναφερθεί βία».
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρεται στο θέμα επισημαίνοντας πως έγιναν έρευνες σε κάθε δωμάτιο ενώ διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο απωθούνταν από τα ΜΑΤ.
Το BBC στην ανταπόκρισή του μεταδίδει πως η επέμβαση ήταν ουσιαστικά αναμενόμενη, ενώ και το Al Jazeera μετέδωσε την επιχείρηση τονίζοντας πως η αστυνομία δεν επέτρεπε σε κανέναν την είσοδο ή την έξοδο από το Ραδιομέγαρο.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.briefingnews.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook