Blogroll

120x1600

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Για μαζική καταστροφή στις Φιλιππίνες κάνει λόγο ο ΟΗΕ


Για μαζική καταστροφή στις Φιλιππίνες κάνει λόγο ο ΟΗΕ 

Είναι ανάλογη του τσουνάμι του 2004»
Οι στρατός των Φιλιππίνων άρχισε να περισυλλέγει τα πτώματα που κείτονται στις πληγείσες από τον τυφώνα Χαϊγιάν περιοχές, κυρίως στην πρωτεύουσα Τακλομπάν της επαρχίας Λέιτε, ενώ οι αρχές βλέποντας τις εικόνες καταστροφής, εκφράζουν φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων αναμένεται να διεξαχθούν με «μεγάλη δυσκολία» καθώς οι δρόμοι μεταξύ του αεροδρομίου και των πόλεων που χρειάζονται βοήθεια είναι απροσπέλαστοι.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ αρμόδιος για τις φυσικές καταστροφές παρομοίασε σήμερα την καταστροφή από τον τυφώνα Χαϊγάν στις Φιλιππίνες με το τσουνάμι που σάρωσε την Ασία το 2004 και το οποίο στοίχισε τη ζωή 220.000 ανθρώπων.

Ο Σεμπάστιαν Ροντ Στάμπα, επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση καταστροφών του ΟΗΕ που έφθασε στην πόλη Τακλομπάν της πλέον πληγείσας επαρχίας Λέιτε για να προετοιμάσει την ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε ότι «η τελευταία φορά που είδε καταστροφή αντίστοιχης κλίμακας ήταν μετά το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό. Αυτή είναι μαζική καταστροφή. Υπάρχουν αυτοκίνητα πεταμένα παντού και οι δρόμοι είναι γεμάτοι ερείπια».





ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook