Blogroll

120x1600

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: "Πλαφόν" 5% για κάθε παράταξη - ενιαίο ψηφοδέλτιο για Δημάρχους - Περιφερειάρχες

Πλήρη συνδυασμό για όλους τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες, γεγονός που αποκλείει μεμονωμένους ανεξάρτητους και μη κομματικούς συνδυασμούς που θα είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό αλλά και πλαφόν εκλογής 5%  σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναφορικά με το νέο σύστημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Δεκέμβριο ενιαία θα είναι τα ψηφοδέλτια για τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, όπως ενιαία θα είναι και για τους υποψηφίους συμβούλους όλων των παρατάξεων.
Όπως όλα δείχνουν θεσπίζεται μπόνους συμβούλων για τον εκλεγέντα Δήμαρχο προκειμένου να διασφαλίσει την πλειοψηφία στο δημοιτκό συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν του 5% ήταν η αρχική πρόταση που είχε συζητηθεί μεταξύ των δημάρχων και του ΥΠΕΣ ωστόσο στη συνέχεια ανέβηκε στο 7% σε μία προσπάθεια αφενός να μείνουν εκτός οι μικρές παρατάξεις και αφετέρου να είναι εφικτό να διοικηθεί ο δήμος ή η περιφέρεια, για να ξανακατέβει, πλέον, στο 5%.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  http://www.dete.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook