Blogroll

120x1600

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

5 Σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση ή ο γάμος σας δεν πάει καλά… και 5 λύσεις

Γράφει η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια (greekpsychologypages.blogspot.gr) μας λύνει πολύτιμες συμβουλές για μια πετυχημένη σχέση. 

1. Ξοδεύετε περισσότερο χρόνο και οι δύο να βλέπετε άλλους ανθρώπους.
Σε πολλές περιπτώσεις οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ωθούν τα ζευγάρια να μιλούν, να αλληλογραφούν και να βγαίνουν με διάφορους ανθρώπους, ξοδεύοντας μαζί τους περισσότερο χρόνο απ’ ότι με τον/τη σύντροφό τους.  Εσείς έχετε ισορροπία δουλειάς και σχέσης;  Παρά τις όποιες τεχνικές δυσκολίες και εργασιακές υποχρεώσεις, έχετε χρόνο για δυο γλυκές κουβέντες καθημερινά (με οποιονδήποτε ηλεκτρονικό τρόπο) και για τετ-α-τετ με το ταίρι σας;  Βγαίνετε που και που ραντεβού οι δυο σας;  Για σκεφτείτε τα όλα αυτά και δέστε πώς μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί στο χρόνο που αφιερώνετε στον δικό σας άνθρωπο..
2. Η επικοινωνία σας περιορίζεται σε μονοσύλλαβα και μουγκρητά
Μερικές φορές οι υποχρεώσεις και οι καθημερινές πιέσεις είναι τέτοιες που για να διεκπεραιώσει κανείς τα βασικά απλοποιεί την επικοινωνία σε μουγκρητά κατάφασης, μουγκρητά δυσφορίας ή μονοσύλλαβες απαντήσεις.  Άλλες πάλι φορές λόγω κούρασης και φόρτου εργασίας τα ζευγάρια περνάνε μια φάση που αισθάνονται ότι τα έχουν πει όλα μεταξύ τους ή νιώθουν ότι είναι τεράστιος κόπος να ανοίξουν το στόμα τους και να αρθρώσουν μερικές ολοκληρωμένες προτάσεις και σκέψεις (ειδικά μάλιστα όταν πιστεύουν ότι ο άλλος δεν θα τους καταλάβει).  Δοκιμάστε να βγείτε οι δυο σας για καφέ ή ποτό, ρωτήστε ο ένας τον άλλον για τη μέρα του, βρείτε νέα χόμπι μαζί ή χωριστά και ξεκινήστε έστω και μια μικρή κουβέντα, απλά, ήρεμα, ζεστά.  Ααα!  Και μην ξεχάσετε την αγκαλίτσα με τη συζήτηση!  Βοηθάει!

3. Συνήθως βλέπεται τον/τη σύζυγο σας στην τουαλέτα και όχι με σέξι εσώρουχα
Εντάξει, υπερβάλλω, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ: σε μια μακροχρόνια σχέση ή σε έναν γάμο συχνά χάνεται η επιθυμία να εντυπωσιάσει ο ένας τον άλλον, οπότε οι εμφανίσεις είναι με φόρμα, αθλητικά, χωρίς μακιγιάζ, πολύ χαλαρά, μα πάρα πολύ χαλαρά έως και ατημέλητα…  Φυσικά και είναι καλό να έχει κανείς την άνεση να είναι ντυμένος όπως θέλει και να χαλαρώνει, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να κάνει και την προσπάθεια που και που να ντυθεί και να ετοιμαστεί για να γίνει ελκυστικός/ή στα μάτια του συντρόφου.  Το προσεγμένο και ωραίο ντύσιμο ή φροντίδα του εαυτού κάνει και το ίδιο το άτομο να αισθανθεί όμορφα με τον εαυτό του, αλλά βοηθάει στο να ανάψει και αυτή η φλογίτσα στη σχέση, που μερικές φορές κοιμάται…

4. Το αγαπημένο μέρος σας για να περνάτε όμορφα είναι ο καναπές.
Μήπως ο καναπές και η τηλεόραση και τα DVD είναι η δική σας αγία τριάδα; Μήπως σε κάθε προτροπή για έξοδο βουλιάζετε ακόμα αναπαυτικότερα στον καναπέ σας και βρίσκεται δικαιολογίες «όχι σήμερα, είμαι κουρασμένος/η» (και αυτό είναι η στάνταρ σας απάντηση;).  Αν αυτή είναι η μεγάλη σας απόλαυση, καιρός να αναθεωρήσετε!  Τι κάνετε λάθος;  Για ποιο λόγο δεν έχετε ενέργεια ή διάθεση για να βγείτε έξω στον κόσμο;  Πάρτε τον/τη σύντροφό σας και κανονίστε μια βραδιά έξω, με κάτι που αρέσει και στους δύο.  Το σημαντικό είναι να κάνετε κάτι μαζί –και αυτό θα σας δώσει και έναυσμα για συζήτηση και αφορμή για να περιποιηθεί καθένας τον εαυτό του (οπότε έτσι λύνετε και τα δύο παραπάνω θέματα!).

5. Δε θυμάστε πότε κάνατε σεξ τελευταία φορά.
Αυτό είναι σίγουρα ειδοποίηση ότι η σχέση ή ο γάμος σας χρειάζεται μια ερωτική σπίθα.  Αν η σεξουαλική σας ζωή είναι σχεδόν ανύπαρκτη, θα πρέπει καταρχήν να εντοπίσετε την αιτία.  Υπάρχει κάποιο ιατρικό θέμα;  Τρέξτε στον γιατρό.  Έχετε στρες και άγχος;  Αντιμετωπίστε το άμεσα.  Υπάρχει κάποιο άλλο θέμα;  Ίσως χρειάζεστε τη συμβουλή ενός ειδικού, σεξολόγου ή θεραπευτή ζευγαριών.  Όποια και να είναι η αιτία, ξανα-ανακαλύψτε τη χαρά της σωματικής επαφής: αγκαλιά, βόλτα χέρι-χέρι, άγγιγμα..   Αφήστε κατά μέρος τις δικαιολογίες και την κούραση και δώστε ραντεβού με τον/τη σύντροφό σας στο κρεβάτι!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.boro.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook