Blogroll

120x1600

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Νύχτα αγωνίας στην Κεφαλονιά έπειτα από νέο μετασεισμό 4,2 Ρίχτερ



Σε πλήρη εξέλιξη το κυβερνητικό σχέδιο, μετά την ανακήρυξη της περιοχής ως σεισμόπληκτης - Στη Σάμη «έδεσε» το αρματαγωγό «Ικαρία» - 3.000 μερίδες φαγητού μοιράστηκαν στους πληγέντες

Να επανέλθουν σε μια κανονικότητα όσον αφορά στην καθημερινότητά τους επιχειρούν πλέον οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, καθώς, όσο περνούν οι ώρες, αυξάνονται οι ρυθμοί εφαρμογής του κυβερνητικού σχεδίου, που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, μετά την ανακήρυξη της Κεφαλονιάς ως σεισμόπληκτης περιοχής.
Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των σκηνών στους ανοιχτούς χώρους που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους, τα σπίτια των οποίων έχουν κριθεί ακατάλληλα για κατοίκηση από τους μηχανικούς, που πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε όλες τις περιοχές.
Παράλληλα, άλλο ένα πλοίο έχει δέσει στο Αργοστόλι με δυνατότητα φιλοξενίας 250 ατόμων, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται στο νησί και ένα κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 900 κλινών, στο οποίο θα παρέχεται και φαγητό.
Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι από τις πληγείσες περιοχές της Παλικής το βράδυ της Τρίτης μοιράστηκαν 3.000 μερίδες φαγητού, που προετοιμάστηκαν ειδικά γι' αυτούς.
Από την Τετάρτη θα ξεκινήσουν και τα έργα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, καθώς το πολεμικό πλοίο «Ικαρία», που μετέφερε στο νησί τα απαραίτητα μηχανήματα, έδεσε στη Σάμη, ώστε από εκεί τα μηχανήματα να μετακινηθούν προς το Ληξούρι και την ευρύτερη περιοχή.
Τα σχολεία του νησιού, πάντως, θα μείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος και να ληφθεί μια τελική απόφαση, αν και για προληπτικούς λόγους, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα έχουν μεταφερθεί στο νησί 40 προκατασκευασμένες αίθουσες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook