Blogroll

120x1600

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Για πρόκριση στο Θέατρο των Ονείρων (του)!

Ο Ολυμπιακός σε μία ένδοξη βραδιά στο «Γ. Καραισκάκης» έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία που νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με το 2-0 στις αποσκευές του θα πάει στο «Όλντ Τράφορντ» για να διεκδικήσει τεράστια πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ!
Η ομάδα του Μίτσελ, όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την ομάδα που παρά την κρίση που περνά, είναι ακόμα πρωταθλήτρια Αγγλίας, όχι μόνο ήταν καλύτερος, αλλά κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους», σε μία βραδιά που ουδείς «ερυθρόλευκος» υστέρησε!
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 38' με τακουνάκι-έμπνευση του Ντομίνγκεζ  ύστερα από σουτ του Μανιάτη, ενώ στο 55' έβαλαν βάσεις πρόκριση με το εκπληκτικό σουτ του Κάμπελ.
Τα αρχικά πλάνα
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Χολέμπας ,κέντρο άμυνας με Μανωλά και Μαρκάνο. Αμυντικά χαφ οι Εντινγκά και Μανιάτης, στο δεξί άκρο ο Κάμπελ, στο αριστερό ο Πέρες, ο Ντομίνγκεζ πίσω από τον Ολαιτάν.
Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε επίσης με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ντε Χέα, ο Σμόλινγκ δεξί μπακ, ο Εβρά αριστερό, κέντρο άμυνας με Φέρντιναντ και Βίντιτς. Αμυντικά χαφ οι Κλέβερλι και Κάρικ, στο δεξί άκρο ο Βαλέντσια, στο αριστερό ο Γιανγκ, ο Ρούνει πίσω από τον Φαν Πέρσι.
Κυρίαρχος στο α'
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προσπάθησε να επιτεθεί από το πρώτο λεπτό και να πιέσει τη Γιουνάιτεντ, κάτι που αρχικά κατάφερε, με τον Τσόρι Ντομίνγκεζ στο 8' να μπαίνει στην περιοχή αλλά να κόβεται την τελευταία στιγμή από την άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Ολαΐτάν να περιμένει δίπλα του αλλά να μην παίρνει τη μπάλα.
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως και στο 17΄είχαν την πρώτη προσπάθεια για γκολ με σουτ του Κλέβερλι που πέρασε αρκετά άουτ, στην μοναδική αξιόλογη φάση της Γιουνάιτεντ στο α' μέρος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «ερυθρόλευκων» περιόρισε τον Φαν Πέρσι, οι Εντινγκά (στην πιο μεστή του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα» και Μανιάτης δεν άφησαν τον Ρούνει να περάσει μπαλιές προς τον Ολλανδό, ενώ ο Τσόρι ηρεμούσε το παιχνίδι και ο Πέρες δυσκόλευε τον Σμόλινγκ από αριστερά.
Έτσι οι γηπεδούχοι ήταν μόνιμα στην επίθεση, αν και τους έλειπε η τελική προσπάθεια,  με τα σουτ των Πέρες (26') και Χολέμπας (35') να μην απειλούν. Στο 38' όμως, ήρθε η φάση που περίμεναν άπαντες στο «Γ. Καραισκάκης». Ο Μανιάτης βρέθηκε έξω από την περιοχή, επιχείρησε το σουτ, ο Τσόρι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με ενστικτώδη κίνηση άλλαξε με τακουνάκι την πορεία της μπάλας, στέλνοντάς την να κυλήσει αργά και βασανιστικά στη δεξιά γωνία του Ντε Χέα. Το γήπεδο...εξερράγη και ο Ολυμπιακός κράτησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, που τον βρήκε μπροστά στο σκορ.
Μαγεία Κάμπελ!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ίδια εικόνα, με το επιθετικό στυλ του Ολυμπιακού να δικαιώνεται στο 55' με το δεύτερο γκολ. Ολαιτάν και Κάμπελ βρέθηκαν έξω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ, ο Κοσταρικανός έγινε κάτοχος της μπάλας και εκεί που δεν το περίμενε κανείς, εξαπέλυσε ένα φοβερό αριστερό φαλτσαριστό σουτ, που δεν άφησε κανένα  περιθώριο στον Ντε Χέα για το 2-0.
Ο Ντέιβιντ Μόγιες αντέδρασε άμεσα, ρίχνοντας στο ματς τους Γουέλμπεκ και Καγκάουα αντί των Βαλέντσια και Κλέβερλι, με τον Μίτσελ να απαντά ρίχνοντας τον Φουστέρ, τον οποίο τοποθέτησε αριστερά μετακινώντας τον Πέρες αριστερά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σαν πρώτο μέλημα πια να κρατήσουν τη Γιουνάιτεντ μακριά από την περιοχή τους, με τον Μασάντο να αντικαθιστά στο 76' τον αποκαμωμένο και καταχειροκροτούμενο Ντομίνγκεζ.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Γιουνάιτεντ έκανε την πρώτη της κλασική φάση στο 82' με το σουτ του Φαν Πέρσι από τη μεγάλη περιοχή που κατέληξε άουτ! Παρά την πίεσή της όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και να πάνε στη ρεβάνς με καθαρό σκορ, σαν έτοιμοι από καιρό να γράψουν ιστορία!
ΤΟ ΦΙΛΜ  ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
8' Ο Ντομίνγκεζ με εκπληκτική κούρσα έφτασε στην περιοχή αλλά η προσπάθειά του κόπηκε την τελευταία στιγμή.
17' Σουτ του Κλέβερλι μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα ψηλά άουτ.
20' Σέντρα-σουτ του Βαλέντσια από δεξιά, η μπάλα άουτ.
21' Σουτ του Μανιάτη έξω από την περιοχή, αρκετά αδύναμο και ο  Ντε Χέα μπλόκαρε.
26' Προσπάθεια του Πέρες από αριστερά και σουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντε Χέα.
35΄Μακρινό συρτό σουτ του Χολέμπας, πέρασε άουτ.
38' 1-0 Σουτ του Μανιάτη έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Τσόρι Ντομίνγκεζ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και της άλλαξε πορεία για να στείλει τη μπάλα αργά και
βασανιστικά στα δίχτυα του Ντε Χέα.
40' Φάουλ του Ρούνει  από δεξιά, ο Μανωλάς έδιωξε σε κόρνερ ενώ περίμενε ο Φαν Πέρσι.
48' Σουτ του Πέρες έξω από την περιοχή, ήταν αδύναμο και ο Ντε Χέα μπλόκαρε.
55' 2-0 Συνδυασμός Ολαιτάν - Κάμπελ έξω από την περιοχή, ο Κοσταρικανός με φοβερό φαλτσαριστό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ντε Χέα.
68' Σουτ του Ολαιτάν μέσα στην περιοχή, η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
80' Σέντρα παράλληλη του Γιανγκ, έδιωξε ο Ρομπέρτο προ του Φαν Πέρσι.
82' Ο Φαν Πέρσι μετά από μπαλιά του Σμόλινγκ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
89' Ο Φαν Πέρσι από κοντά προσπάθησε να πλασάρει τον Ρομπέρτο, ο οποίος μπλόκαρε.
90' Πίεση της Γιουνάιτεντ και μπάσιμο του Εβρά από αριστερά, αλλά ο Ρομπέρτο σε ετοιμότητα μπλόκαρε!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.2-0
Γκολ: 38' Ντομίνγκεζ, 55' Κάμπελ
Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία). Βοηθοί: Ελενίτο Ντι Λιμπερατόρε, Τζανλούκα Καριολάτο (Ιταλία)
Κίτρινες: Εβρά, Φέρντιναντ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ, 4-2-3-1): Ρομπέρτο - Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας - Μανιάτης, Εντινγκά - Κάμπελ (67' Φουστέρ), Ντομίνγκεζ (76' Μασάντο), Πέρες (85' Βαλντέζ) - Ολαιτάν.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Μόγιες, 4-2-3-1): Ντε Χέα - Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά - Κλέβερλι (60 Καγκάουα), Κάρικ - Βαλέντσια (60' Γουέλμπεκ), Ρούνει, Γιανγκ - Φαν Πέρσι.
Επιμέλεια: Άρης Γεωργίου

ΠΗΓΗ novasports.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook