Blogroll

120x1600

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτη σύσκεψη για τα τζάκια – Πνίγει τις πόλεις η αιθαλομίχλη

Ενώ φούντωσαν τα σενάρια ότι θα μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει. Η έκτακτη σύσκεψη σήμερα φαίνεται ότι θα αναζητήσει άλλες λύσεις για την αιθαλομίχλη που πνίγει τις μεγάλες πολεις της χώρας

Στη σύσκεψη, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

Χθες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το σχέδιο δράσης του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλαβερές συνέπειες από την αιθαλομίχλη λόγω της αυξημένης χρήσης των τζακιών.

Προβλέπεται ότι εφόσον η ρύπανση ξεπεράσει τα 150 μικρογραμμάρια αιωρούμενων σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο αέρα θα πρέπει να γίνονται συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους και την σωματική άσκηση.

Προβλέπεται επίσης η διακοπή λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών και σχολείων στις περιοχές όπου έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα, η σύσταση για διακοπή χρήσης τζακιών, το κλείσιμο της κεντρικής θέρμανσης σε κτήρια του Δημοσίου εξαιρουμένων των νοσοκομείων, ο περιορισμός της βιομηχανίας και της βιοτεχνκής παραγωγής κατά 30% αλλά και η απαγόρευση της κυκλοφορίας για πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Επίσης, είναι σε ισχύ η απόφαση για δωρεάν παροχή ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες τις διπλάσιες μέρες από όσες εμφανιστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης πάνω από τα όρια του συναγερμού.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.newsit.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook