Blogroll

120x1600

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Κύπρος: Kαταπέλτης ο εισαγγελέας Κληρίδης για την κατάρρευση οικονομίας και τραπεζών

Κύπρος: Kαταπέλτης ο εισαγγελέας Κληρίδης για την κατάρρευση οικονομίας και τραπεζών - Έρχονται ποινικές διώξεις - Επιβεβαιώνει τον χρηματισμό πολιτικών
Πρόθεση της Νομικής Υπηρεσίας είναι να προχωρήσει σε ποινική δίωξη ατόμων, χωρίς να υπάρξει ολοκλήρωση όλων των ποινικών ερευνών
Μαζικές ποινικές διώξεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και σε οργανισμούς προαναγγέλλει ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Κώστας Κληρίδης, καθώς υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και των κυπριακών τραπεζών.
Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ο κ. Κληρίδης κατέστησε σαφές ότι πρόθεση της Νομικής Υπηρεσίας είναι να προχωρήσει σε ποινική δίωξη ατόμων, χωρίς να υπάρξει ολοκλήρωση όλων των ποινικών ερευνών.
Επίσης, αποκάλυψε ότι υπάρχουν στοιχεία για τη διαδρομή χρημάτων από εταιρεία προς κόμματα, πολιτικούς και δημοσιογράφους.
Ερωτηθείς εάν μπορούν να επιστραφούν τα μπόνους που έλαβαν οι τραπεζίτες, απάντησε ότι θα πρέπει να μελετηθεί το θέμα, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν είναι καθόλου απλό.
Ωστόσο, ο γενικός εισαγγελέας απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες και στοιχεία, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όπως τόνισε, θα πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση, για να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο λόγος διοχέτευσης των χρημάτων.
Ακόμη, επισήμανε ότι ερευνώνται πράξεις και παραλείψεις, από το 2006 έως το 2013, που έγιναν στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων.
Τέλος, ο κ. Κληρίδης σημείωσε ότι η ολοκλήρωση των ερευνών δεν αναμένεται σύντομα και διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι οι έρευνες των ποινικών ανακριτών θα συνεχιστούν με μεγάλη σπουδή.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://bankingnews.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook