Blogroll

120x1600

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Κυπριακός Τύπος: "Ο Μαύρος χρυσός στο 12"

Τα συμπεράσματα της Noble ότι στα κοιτάσματα Κύπρου και Ισραήλ υπάρχουν 3 δις. βαρέλια πετρελαίου εκ των οποίων τα 1,4 δις ανήκουν στην κυπριακή ΑΟΖ, η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας για τα επτά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας δανειολήπτης, βάσει της Οδηγίας και του Κώδικα Συμπεριφοράς για τον Χειρισμό Δανειοληπτών, το Κυπριακό και η σημερινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι από τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου. Προβάλλονται επίσης θέματα όπως το δράμα στο Δασάκι της Αχνας όταν 38χρονος απειλούσε να σκοτώσει την οικογένειά του και να αυτοκτονήσει, ότι η Κύπρος έχει τη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωζώνη του ωριαίου κόστους εργασίας και η αναζήτηση για συμβιβαστικές λύσεις στο θέμα των επιδομάτων για 27 κλάδους εργαζομένων με το σύστημα βάρδιας.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Μικρότερο ψαλίδι στα επιδόματα!» γράφει ότι συμβιβαστικές λύσεις για να περισωθεί έστω και μέρος των επιδομάτων για 27 κλάδους εργαζομένων με το σύστημα βάρδιας, αναζητούνται και σήμερα, με στόχο να υπάρξει συμφωνία πριν από τη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού. Γράφει σε άλλο θέμα της ότι η Noble εκτιμά ότι στα κοιτάσματα Κύπρου και Ισραήλ υπάρχουν 3 δις. βαρέλια πετρελαίου εκ των οποίων τα 1,4 δις ανήκουν στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι ποσότητες αυτές αξίζουν, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, 60 δις ευρώ. Προβάλλει αλλού τα επτά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας δανειολήπτης, βάσει της Οδηγίας και του Κώδικα Συμπεριφοράς για τον Χειρισμό Δανειοληπτών, που ετοίμασε χθες η Κεντρική Τράπεζα.

«Η Σημερινή» κάτω από τον τίτλο «Στέγη για όλους μέχρι και το 2018» γράφει ότι δεν πρόκειται, τουλάχιστον μέχρι το 2018, να δούμε οικογένειες στους δρόμους, λόγω εκποίησης της περιουσίας τους από τις τράπεζες. Ο Σύνδεσμος Τραπεζών ξεκαθάρισε προς τον Σύνδεσμο Δανειοληπτών πως οι εκποιήσεις δεν αποτελούν προτεραιότητα. Προβάλλει επίσης ότι επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για πετρέλαιο στο οικόπεδο 12. Γράφει αλλού ότι τη μορφή επικίνδυνων ακροβατισμών για την ελληνοκυπριακή πλευρά προσλαμβάνει η προσπάθεια έκδοσης κοινού ανακοινωθέντος που θα επιτρέψει την επανέναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «$65 δις. το μερίδιο της Κύπρου» και γράφει ότι τα λεπτομερή τρισδιάστατα σεισμογραφικά δεδομένα δείχνουν κοιτάσματα πετρελαίου που φθάνουν σχεδόν το 1,5 δις. βαρέλια στο τεμάχιο «12» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Προβάλλει το δράμα που εκτυλίχθηκε χθες στο Δασάκι της Αχνας όταν 38χρονος απειλούσε να σκοτώσει την οικογένειά του και να αυτοκτονήσει. Μετά από οκτώ ώρες, ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία. «Ο Φ» αναφέρει επίσης ότι το Εφετείο θα κλητεύσει τον Δημήτρη Χριστόφια για να δώσει μαρτυρία για τον όλεθρο στο Μαρί.

Η «Χαραυγή» προβάλλει το κύριο θέμα του με τίτλο «Απάντηση στην τ/κ πρόταση» και γράφει ότι υπάρχει πρόταση από την τ/κ πλευρά και σε αυτήν την πρόταση τα Ηνωμένα Εθνη αναμένουν την απάντηση της ε/κ πλευράς προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Αλλού προβάλλει την επίσκεψη χθες στο νοσοκομείο Λάρνακας του ΓΓ του ΑΚΕΛ όπου ενημερώθηκε για την καθυστέρηση στην επέκταση του νοσηλευτηρίου. Γράφει επίσης ότι το ωριαίο κόστος εργασίας μειώθηκε κατά 7.6% και σύμφωνα με την Eurostat, ήταν η μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωζώνη μετά την Ελλάδα.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» κάτω από τον τίτλο «Το οικόπεδο 12 μπορεί να αποφέρει πετρελαϊκό τζάκποτ» γράφει ότι ο χρόνος θα δείξει αν η καταχρεωμένη Κύπρος θα έχει κτυπήσει τζάκποτ μετά την ανακοίνωση της Noble ότι ενδεχομένως να υπάρχουν 1.5 δις βαρέλια πετρελαίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Προβάλλει επίσης ότι περιοδικό για ομοφυλόφιλους στις ΗΠΑ ονόμασε τον Πάπα Φραγκίσκο ως τον Άνθρωπο του Χρόνου. Η “CM” γράφει σε άλλη στήλη ότι το κράτος αναζητεί άλλους τρόπους για να σταματήσει Ελληνοκύπριους να καταφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή στα κατεχόμενα για τις περιουσίες τους.
Πηγή :  cna.org.cy
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.onalert.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook