Blogroll

120x1600

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2018: Την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση για την καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος. Το μέρισμα αφορά σε 1,3 με 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά και συνολικά θα αποδοθεί σε 3,5 εκατ δικαιούχους.


Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το ακριβές ύψος θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, πιθανότατα ως την επόμενη Δευτέρα,3 Δεκεμβρίου, ώστε να ανοίξει από την επόμενη Τρίτη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Τέλος, ανέφερε ότι θα αφορά και φέτος ένα σχετικά διευρυμένο μέρος της κοινωνίας, περίπου 3,5 εκ. δικαιούχους.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Το κοινωνικό μέρισμα 2018 αναμένεται να δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του taxisnet.
Τα εισοδηματικά κριτήρια με πιθανότητα κάποιων αλλαγών, αφού αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση:
– 9.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος
– 13.500 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη
– 15.750 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα μέλη
– 18.000 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα τέκνα
– 20.250 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα τέκνα και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο παιδί
– 22.550 για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τέσσερα ανήλικα τέκνα ή με τέσσερα ενήλικα μέλη
– 27.000 για νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με έξι ή περισσότερα ανήλικα τέκνα
Βασικό κριτήριο για την ένταξη του νοικοκυριού στους δικαιούχους, όπως και για το ύψος του δικαιούμενου μερίσματος, θα είναι και φέτος το φορολογητέο εισόδημα όλων των μελών του, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017.
Περιουσιακά κριτήρια
Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.
Ποιοι θα εξαιρεθούν
Από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος θα εξαιρεθούν νοικοκυριά με μέλη των οποίων στις τελευταίες τους δηλώσεις είχαν δηλώσει ότι έχουν:
– ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών
– σκάφη αναψυχής
– δίδακτρα από ιδιωτικά σχολεία
– δαπάνες από αμοιβές υπηρετικού προσωπικού

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook