Blogroll

120x1600

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Erasmus+: Χρήσιμες Οδηγίες για τον Τρόπο Υποβολής Αίτησης στα πλαίσια του Νέου Προγράμματος της Ε.Ε.

Θα βρείτε πιο κάτω χρήσιμες οδηγίες για τον τρόπο υποβολής αίτησης στα πλαίσια του Νέου Προγράμματος της Ε.Ε. για τους τομείς της...
εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού Erasmus+.

Θα βρείτε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων που έχει δημοσιευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επίσης και την και εθνική πρόσκληση που έχει ετοιμαστεί από τις 2 Εθνικές Υπηρεσίες που θα έχουν την ευθύνη διαχείρισης του Προγράμματος στην Κύπρο, το ΙΔΕΠ Δια Βίου Μάθησης και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.youth.org.cy/default.asp?id=480

Προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία συμπλήρωσης μιας αίτησης, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τον Οδηγό του Προγράμματος. Τονίζεται ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να διαβάσετε το Μέρος Α' όπου δίνονται γενικές πληροφορίες για το Erasmus+, το Μέρος Γ' όπου θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο υποβολής αιτήσεων και επιχορήγησης των σχεδίων ενώ από το Μέρος Β', να διαβάσετε τις σχετικές οδηγίες για τις δράσεις που σας ενδιαφέρουν.

Για δική σας ευκολία, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Οι Ανταλλαγές Νέων, η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (2-12 μήνες), όπως επίσης και οι δραστηριότητες κατάρτισης των ατόμων που ασχολούνται με τη Νεολαία (youth workers), βρίσκονται κάτω από τη Βασική Δράση 1. Οι διακρατικές πρωτοβουλίες νέων, όπως επίσης και ευκαιρίες συνεργασίας και με άλλους τομείς, πέραν της νεολαίας, εντάσσονται στη Βασική Δράση 2. Η πραγματοποίηση εθνικών ή διακρατικών συναντήσεων μεταξύ νέων και αρμοδίων πολιτικής για τη νεολαία (Διαρθρωμένος Διάλογος) εντάσσονται στη Βασική Δράση 3.

Προτού υποβάλετε αίτηση στα πλαίσια του Erasmus+

θα πρέπει να προβείτε στα εξής:

Καταχώρηση του οργανισμού/ομάδας σας στην Υπηρεσία Ταυτοποίησης της Ε.Ε. -ECAS. Για οδηγίες σχετικά με την καταχώρηση, συμβουλευθείτε το σχετικό εγχειρίδιο της Ε.Ε. που θα βρείτε στο σύνδεσμο http://eeas.europa.eu/media/subscribe/ecas-user-manual.pdf

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού που θα σας δοθούν από το ECAS, στο Participant Portal της Ε.Ε. στο σύνδεσμο:

http://ec.europa.eu/education/participants/portal/desktop/en/home.html για να αποκτήσετε το 9ψήφιο προσωπικό αριθμό για την οργάνωση/ομάδα σας (Personal Identification Code- PIC). Παρακαλώ συμβουλευθείτε τον Οδηγό που έχει ετοιμάσει η Ε.Ε και επισυνάπτεται στο παρόν μήνυμα για τη διαδικασία καταχώρησης του οργανισμού σας και απόκτησης αυτού του κωδικού.

Στο παρόν στάδιο, έχουν δημοσιευθεί από την Ε.Ε. μόνο δείγματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι ενδιαφερόμενοι και τα οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Ε. για το Erasmus+ http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

Τέλος, στον πιο κάτω πίνακα θα βρείτε τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής για τις αποκεντρωμένες δράσεις του Προγράμματος όσον αφορά στον τομέα της νεολαίας, όπως επίσης και την περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να ξεκινούν τα σχέδια τα οποία θα υποβληθούν σε έκαστη προθεσμία:
 
 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής:

Για σχέδια που ξεκινούν από:
Βασική Δράση 1
17 Μαρτίου 2014 - 17/6/2014 - 31/12/2014
30 Απριλίου 2014 - 1/8/2014 - 28/02/2014
1 Οκτωβρίου 2014 - 1/1/2015 - 3 0/09/2015

Βασική Δράση 2
30 Απριλίου 2014 - 1/9/2014 - 28/02/2015
1 Οκτωβρίου 2014 - 1/2/2015 - 30/09/2015

Βασική Δράση 3
30 Απριλίου 2014 - 1/8/2014 - 28/2/2015
1 Οκτωβρίου 2014 - 1/1/2015 - 30/09/2015

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία θα βρίσκεται στη διάθεσή σας για την απαραίτητη καθοδήγηση και στήριξη, ενώ πρόκειται να διοργανώσει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για τις ευκαιρίες που παρέχει το νέο πρόγραμμα όσον αφορά στον τομέα της Νεολαίας, όπως επίσης και για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Επίσης, θα μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα της Ε.Ε. και της Υπηρεσίας.
Πηγή : campuscy.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook