Blogroll

120x1600

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Τέλος στα εκκαθαριστικά για συνταξιούχους

Τέλος στα εκκαθαριστικά για συνταξιούχους
Αντι να στέλνουν κάθε χρόνο εκκαθαριστικά στους συνταξιούχους τους για να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, τα ασφαλιστικά Ταμεία θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά απ' ευθείας στη ΓΓ Πληροφορικών Συστημάτων όλα τα στοιχεία με τις καταβληθείσες συντάξεις, επιδόματα κλπ. Οι συνταξιούχοι θα βρίσκουν στο Taxis προσυμπληρωμένη τη φορολογική τους δήλωση και απλώς θα προσθέτουν τα υπόλιπα στοιχεία εισοδημάτων τους -αν υπάρχουν.
Τέλος λοιπόν από την επόμενη χρονιά στα πήγαινε-έλα με τους φακέλους με τα εκκαθαριστικά και τη συμπλλήρωση φορολογικών δηλώσεων.
 Οι συνταξιούχοι θα αποφεύγουν ταλαιπωρίες και στήσιμο σε ουρές, τα Ταμεία θα γλιτώσουν τεράστια έξοδα σε υλικά, εργατοώρες και διάφορες άλλες δαπάνες για εκτυπώσεις, φακέλους, ταχυδρομική αποστολή κλπ.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούνότι με τον τρόπο αυτό θα προκύψει και τεράστιο δημοσιονομικό όφελος από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, που έχει διαπιστωθεί (από πρόσφατες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις) σε συνταξιούχους, λόγω της ανακριβούς δήλωσης των εσόδων από συντάξεις.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.sofokleousin.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook