Blogroll

120x1600

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Euro NCAP: Τα ασφαλέστερα μοντέλα του 2013




Τo νέο Qoros 3 Sedan αποτελεί το ασφαλέστερο αυτοκίνητο σε σχέση με όλα τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν την προηγούμενη χρονιά από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.
Το 2013 ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP πραγματοποίησε δοκιμές ασφαλείας σε 33 διαφορετικά αυτοκίνητα και σε 7 διαφορετικές κατηγορίες, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ότι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της προηγούμενης χρονιάς είναι το νέο Qoros 3 Sedan, που αποτελεί –παράλληλα- και το πρώτο κινέζικο αυτοκίνητο, το οποίο απέσπασε 5 αστέρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας του EuroNCAP, Michiel van Ratingen, αναφέρει πως είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ένας νέος κατασκευαστής, όπως η Qoros, δίνει μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια και στις καλές επιδόσεις. Επίσης, συνέχισε λέγοντας ότι οι κατασκευαστές γνωρίζουν πως οι καταναλωτές είναι συνηθισμένοι στα υψηλά επίπεδα προστασίας και ότι τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει να ελεγχθούν στην περίπτωση που θα διατίθενται προς πώληση στην Ευρώπη.

Τα ασφαλέστερα μοντέλα κάθε κατηγορίας συλλέξανε την υψηλότερη βαθμολογία τους από τα ποσοστά που σημείωσαν στις κατηγορίες της ασφάλειας για τους ενήλικες, για τα παιδιά και στα συστήματα ασφαλείας, με τα οποία εφοδιάζεται το κάθε μοντέλο.

Αναλυτικότερα, το Euro NCAP ανακοίνωσε και τα ασφαλέστερα μοντέλα κάθε κατηγορίας ξεχωριστά:

Μικρά: Το ηλεκτρικό Renault ZOE

Μικρομεσαία: Το κινέζικο Qoros 3 Sedan

Μεσαία: To Lexus IS 300h

Μικρά πολυμορφικά: Τα Kia Carens και Ford Tourneo Connect

SUV/4x4: Το νέο Jeep Cherokee

Πολυτελή αυτοκίνητα: Maserati Ghibli

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://www.autotriti.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook