Blogroll

120x1600

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Αυτό είναι το «κλειδί» για μια μακροχρόνια ερωτική σχέση -Κι όμως δεν είναι το σεξ

Το «κλειδί» για μια μακροχρόνια ερωτική σχέση αποτέλεσε το αντικείμενο της έρευνας που διεξήγαγαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πούρντε στην Ιντιάνα. Το συμπέρασμα που κατέληξαν ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την εν λόγω έρευνα το «κλειδί» για μια μακροχρόνια ερωτική σχέση δεν είναι το σεξ αλλά η ισχυρή φιλία μεταξύ των ερωτικών συντρόφων. Συγκεκριμένα, τα ζευγάρια που τιμούν τη φιλία μεταξύ τους έχουν πιο αληθινές και πιστές σχέσεις, αλλά και μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.
«Οι ερωτικές σχέσεις είναι, κατά βάση, φιλίες. Όταν λοιπόν τιμά κάποιος αυτή την πλευρά της σχέσης του, ενισχύει και την ερωτική της, δημιουργώντας ένα ανάχωμα στον δυνητικό χωρισμό.Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η φιλία που έχουμε με το ταίρι μας είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα του. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η φιλία είναι καθοριστικό χαρακτηριστικό της αγάπης, εξηγώντας ότι η κατανόηση των αιτιών των χωρισμού, μπορεί να βοηθήσει τελικά στην αποφυγή του», τόνισε η επικεφαλής της έρευνας μετά την ολοκλήρωσή της.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://www.treloi.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook