Blogroll

120x1600

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι φόροι πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του μήνα

Ούτε έναν ούτε δυο. Πέντε φόρους καλούνται να πληρώσουν έως το τέλος Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι. Πρόκειται για φόρους που αφορούν σε εισόδημα, ακίνητα και αυτοκίνητα. Ο συνολικός λογαριασμός που θα πρέπει να...
πληρώσουν οι φορολογούμενοι για του πέντε φόρου ανέρχονται στο περίπου 1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, με δεδομένο ότι τα φορολογικά έσοδα που θα εισπραχθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου λογίζονται στο 2013, η είσπραξη των φόρων αποτελούν και βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί (και να διευρυνθεί αν είναι δυνατόν) το πρωτογενές πλεόνασμα για το προηγούμενο έτος.

Ας δούμε αναλυτικά τους φόρους που πρέπει να πληρωθούν:
- ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται σε όσους έχουν στην κατοχή τους ΙΧ άνω των 1929 κυβικών ηλικίας έως δέκα ετών, πισίνα ή αεροσκάφος. Ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης πλην των ΙΧ από 1.929 έως 2.500 κυβικά που υπολογίζεται με συντελεστή 5%. εισοδήματος για όσους φορολογούμενους έλαβαν το εκκαθαριστικό το Δεκέμβριο. Εφόσον, ο φόρος εξοφληθεί εμπρόθεσμα παρέχεται έκπτωση 1,5%.

-η έκτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012. Ο φόρος καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι τα συγκεκριμένα έτη είχαν σε ατομική βάση ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος

-η τέταρτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2013.

-η τέταρτη δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (χαράτσι) το οποίο βειώνεται και εξοφλείται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

-ο φόρος εισοδήματος από όσους έλαβαν το σχετικό εκκαθαριστικό τον Δεκέμβριο.

Οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους παραπάνω φόρους έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη ρύθμισή τους με τμηματική εξόφληση. Μπορούν να εξοφλήσουν τους φόρους σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις.

Για τη ρύθμιση απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης μέσω taxisnet. Μάλιστα είναι εφικτή η ρύθμιση ακόμη και πριν καταστούν οι φόροι ληξιπρόθεσμοι. Οι φορολογούμενοι που δεν θα εξοφλήσουν τους σχετικούς φόρους και δεν τους ρυθμίσουν θα λάβουν ειδοποιητήριο με το οποίο θα τους δίνεται διορία 30 ημερών προκειμένου να ρυθμίσουν ή να εξοφλήσουν την οφειλή τους. Αν δεν το κάνουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.
ΠΗΓΉ : capital.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook