Blogroll

120x1600

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σε ιστορικά υψηλά η ανεργία στην ευρωζώνη


Διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά η Ελλάδα

Στο επίπεδο-ρεκόρ του 12,2% παρέμεινε η ανεργία το Σεπτέμβριο στην Ευρωζώνη, όπως και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Eurostat, το Σεπτέμβριο του 2013, οι άνθρωποι που αναζητούν εργασία πλησιάζουν τα 19,5 εκατομμύρια, συγκεκριμένα διαμορφώνονται στα 19,447 εκατ. στις χώρες της ζώνης του ευρώ.
Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία διατηρεί η χώρα μας, όπου με στοιχεία Ιουλίου, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 27,6% και ακολουθεί η Ισπανία με 26,6%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά τα βλέπουμε για έναν ακόμη μήνα στις χώρες του Βορρά, συγκεκριμένα στην Αυστρία η ανεργία διαμορφώθηκε σε 4,9%, στη Γερμανία στο 5,2% και στο Λουξεμβούργο στο 5,9%).

Στην Κύπρο που μπήκε πριν από μερικούς μήνες σε μνημόνιο η ανεργία διαμορφώθηκε στο 17,1%, ενώ πέρυσι άγγιζε το 12,7%.

Σε ό,τι αφορά στην ανεργία των νέων, οι άνεργοι κάτω των 25 ετών στην ευρωζώνη άγγιξαν το Σεπτέμβριο τα 3,548 εκατ.
ΠΗΓΗ : http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook