Blogroll

120x1600

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

«Δεν μπορούμε να λέμε ΄κανένα μέτρο’» δήλωσε ο υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας


«Δεν μπορούμε να λέμε ΄κανένα μέτρο’» δήλωσε ο υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας



Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ανέφερε, πάντως, πως αυτά δεν θα είναι οριζόντια, όπως έχει ξεκαθαρίσει.
Σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν μπορούμε να λέμε ‘κανένα μέτρο’. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι, κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση».
Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου, με βασικό στόχο να οριστικοποιήσει το θέμα του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος και να συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση επί του προϋπολογισμού του 2014. Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, «εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ της τρόικας. Αυτά τα 500 εκατομμύρια ευρώ, όμως, από κάπου πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του ‘κενού’ οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί πρέπει να αναζητηθούν». Μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα, υπογράμμισε πως αν πάμε στο «κανένα μέτρο» θα κινδυνεύσει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε, σταματώντας πρώτα κάθε συζήτηση για ρύθμιση του χρέους.
Από την πλευρά του, πάντως, ο  υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, πέραν των όσων είχαν ψηφιστεί με νόμο από τη Βουλή και εκείνων που έχει συμφωνήσει η χώρα στο πλαίσιο των δανειακών συμβάσεων. Αυτές αφορούν τη μείωση των επικουρικών και του εφάπαξ, καθώς και των κύριων συντάξεων των ευγενών Ταμείων. Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο θέτει και δυσκολότερα θέματα, όπως η αύξηση της 35ετίας για όσους τη θεμελιώνουν, στα 40 χρόνια
ΠΗΓΗ :  www.eklogika.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Εμείς δεν υιοθετούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

 

Δείτε μας στο Facebook